Ξεκινώντας με το Gymglish – Τα πρώτα βήματα

Το πρώτο μάθημα

Με το πρώτο μάθημα θα έχετε πληροφορίες για το σύστημα και τη “pedagogical assessment” (παιδαγωγική αξιολόγηση) όπως και για τις ασκήσεις ( κατανόηση κειμένου και προφορικού λόγου , γραμματική, λεξιλόγιο κλπ )  Δεν χρησιμοποιούμε τεστ κατάταξης πριν αρχίσει το πρόγραμμα. Η αξιολόγηση γίνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια των πρώτων μαθημάτων σας. Κατά συνέπεια μην εκπλαγείτε αν τα μαθήματα σάς φανούν πολύ εύκολα ή πολύ δύσκολα.

Διορθώσεις

Αφού στείλετε τις απαντήσεις, κάνοντας κλικ στο κουμπί που ευρίσκεται στο τέλος κάθε μαθήματος θα λάβετε τις διορθώσεις , το βαθμό επιτυχίας, σχόλια ,  προτεινόμενο λεξιλόγιο , ακουστικά  κλπ

Ο Χώρος σας (your user space)

Στο Χώρο σας , σας δίδεται η δυνατότητα να προσωποποιήσετε το περιεχόμενο των μαθημάτων , να δείτε στατιστικά στοιχεία και  την πρόοδό σας, να αλλάξετε τις ημέρες παραλαβής μαθημάτων, να έχετε πρόσβαση σε προηγούμενα μαθήματα και διορθώσεις  κλπ. O Χώρος σας είναι προσβάσιμος κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα σας που βρίσκεται πάνω-δεξιά στην οθόνη του κάθε μαθήματος ή διόρθωσης.

Ημέρες παραλαβής μαθημάτων και διακοπές

Από το  Χώρο σας ( στο τέλος  κάθε μαθήματος/διόρθωσης)  μπορείτε να αλλάξετε ( για να μην επηρεασθεί το ποσοστό σας συμμετοχής )  τις ημέρες παραλαβής των μαθημάτων και να προγραμματίσετε τις απουσίες/διακοπές

Αρχικό Επίπεδο  και Πιστοποίηση

Το αρχικό σας επίπεδο προσδιορίζεται κατά  τη διάρκεια των πρώτων μαθημάτων οπότε θα λάβετε  την προσωπική σας “pedagogical assessment” «παιδαγωγική αξιολόγηση» ( εκτός από το Rich Morning). Με το πέρας της εκπαίδευσης θα λάβετε Πιστοποιητικό ‘Diploma”  (εκτός από το Rich Morning)

Επίπεδο

Το Gymglish είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενήλικες όλων των επιπέδων εκτός από αρχάριους (Επίπεδο 0).

Η μηχανή μας  Τεχνητής Νοημοσύνης  προσαρμόζει συνεχώς το επίπεδο, ανάλογα με τις απαντήσεις, το βαθμό δυσκολίας των ερωτήσεων , το ποσοστό συμμετοχής, το ρυθμό εκμάθησης και την ικανότητα απομνημόνευσης του κάθε μαθητή.

Για ‘πολύ  αρχάριους ή για μικρά παιδιά υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα , μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα ‘Rich Morning Show’: http://www.richmorning.com.

Εφαρμογές (apps)

Για διευκόλυνσή σας κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας τα IOS  και Android μας

Online βοήθεια

Χρησιμοποιείστε το Online help  για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

Κατά λάθος πάτησα το κουμπί “SEND” ( αποστολή) πριν ολοκληρώσω το μάθημά μου!

Είναι αδύνατον να ακυρώσετε ένα μάθημα το οποίο έχει ήδη απαντηθεί-  Αποφεύγουμε  να ξαναγίνει το μάθημα με τη βοήθεια των απαντήσεων που έχουν δοθεί στη διόρθωση.

Όταν πατάτε το κουμπί “Send’‘ (αποστολή)’ ), οι απαντήσεις σας μεταφέρονται και αναλύονται από το σύστημά μας και η  διόρθωση αποστέλλεται αμέσως.

‘Ο ,τι δεν απαντήσετε  δεν λαμβάνεται  υπόψη στον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας σας. Παρόλα αυτά, θεωρούνται λανθασμένες στον υπολογισμό της ημερήσιας βαθμολογίας.

Σημείωση : Αν δεν απαντήσετε τις ασκήσεις γραμματικής, δεν θα τις  διορθώσουμε. Ο λόγος είναι  για να μπορούμε να σας εξετάσουμε σε αυτές πάλι τις επόμενες ημέρες ! Επομένως, μπορείτε να παρακάμψετε τις ασκήσεις γραμματικής αν δεν έχετε το απαιτούμενο χρόνο.

Θα ήθελα να παραλαμβάνω τα μαθήματά μου σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν μπορείτε να λαμβάνετε τα μαθήματα σας σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημειώστε, όμως, ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το Χώρο  σας (your user space) σε όλα σας τα μαθήματα και όλες τις διορθώσεις,  οποιαδήποτε στιγμή ’.

Αν λαμβάνετε τα μαθήματά σας  στην επαγγελματική σας διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και από το σπίτι σας .

Βεβαίως, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση παραλαβής των μαθημάτων σας από το Χώρο  σας (your user space  οποιαδήποτε στιγμή το  θελήσετε.

Θέλω να διαγραφώ από τη δωρεάν δοκιμή.

Για να διαγραφείτε από τη δωρεάν δοκιμή και  αξιολόγηση, απλά κάντε κλικ πάνω στο σύνδεσμο: “I want to unsubscribe”‘(Θέλω να διαγραφώ’)  στο κάτω μέρος κάθε μαθήματος ή διόρθωσης.

Ο ίδιος σύνδεσμος ευρίσκεται και στα “Settings”

Δεν έλαβα το ημερήσιο μάθημά μου

Κανένα πρόβλημα- Έχετε πάντα την επιλογή να ανακτήσετε  οποτεδήποτε από το Χώρο σαςyour user space)  τα πιο πρόσφατα μαθήματά σας και διορθώσεις  

Πιθανοί λόγοι που χάθηκε ένα μάθημα:/ διόρθωση

            Πρώτα ελέγξετε αν οι severs είναι σε  λειτουργία (“status page” )

 • Ελέγξτε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας (junk) και Spam;

Τα μαθήματά μας κάποιες φορές φιλτράρονται σαν Spam, επομένως μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε  την ανεπιθύμητη αλληλογραφία ( junk)  ή Spam . Σημειώστε ότι αν χρησιμοποιείτε gmail το μάθημά σας μπορεί να ευρίσκεται στο “ promotions tab”

 • Βεβαιωθείτε ότι οι  απαντήσεις σας  στο προηγούμενο μάθημα έχουν σταλεί

  Η παραλαβή των απαντήσεων, αφού έχετε κάνει κλικ στο “Send”,  επιβεβαιώνεται άμεσα  ( βέβαια  ανάλογα με την σύνδεσή σας και  ταχύτητα   του internet ) Το σύστημα  σας  στέλνει ένα νέο μάθημα μόνο όταν το προηγούμενο έχει ολοκληρωθεί (έχετε κάνει κλικ στο “Send”).  

Αν έχετε απαντήσει στο πιο πρόσφατο μάθημα, επιβεβαιώστε ότι έχετε λάβει τις διορθώσεις.

Αν δεν έχετε λάβει μια διόρθωση, είναι πιθανό οι απαντήσεις σας να μην έχουν φτάσει σε εμάς ( η παραλαβή του μαθήματός σας από εμάς πάντα επιβεβαιώνεται από ένα μήνυμα αφού κάνετε κλικ στο κουμπί  Send). Αν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση , δοκιμάστε να ξανακάνετε το πιο πρόσφατο μάθημα.

 • Επιβεβαιώστε ότι οι ημέρες εισόδου στο σύστημα είναι σωστές.

Στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος ή διόρθωσης, μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες παραλαβής  των  μαθημάτων σας (εντός του ορίου των 5 ημερών την εβδομάδα). Επιβεβαιώστε τις επιθυμητές ημέρες παραλαβής είναι σωστά επιλεγμένες! Αυτή η επιλογή επίσης υπάρχει στο Χώρο σας > Settings (“Ρυθμίσεις) ”> Lesson Settings)

 • Επιβεβαιώστε ότι δεν είσαστε σε διακοπές.

Στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος ή διόρθωσης, έχετε την επιλογή να αναστείλετε τα μαθήματά σας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου  (διακοπές ή προγραμματισμένες απουσίες π.χ.). Αν δεν έχετε λάβει ένα μάθημα, επανελέγξτε ότι δεν είσαστε σε διακοπές στο Χώρο σας  ( Settings >Lesson Settings )! Σας  ευχόμαστε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας.!

 • Επιβεβαιώστε ότι απαντάτε στο ημερήσιο σας μάθημα πριν τα μεσάνυχτα

Το λογισμικό μας στέλνει μαθήματα στους χρήστες μας μετά τα  μεσάνυχτα. Αν δεν έχετε απαντήσει στο μάθημα σας μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα θεωρηθεί μη συμπληρωμένο και δεν θα σας στείλουμε ένα νέο μάθημα.

Τι γίνεται αν δεν απαντήσω  μια μέρα  στο μάθημα ; Μπορώ να επιλέξω τις ημέρες παραλαβής των μαθημάτων ;

Το λογισμικό μας  στέλνει ένα νέο μάθημα μόλις συμπληρωθεί το προηγούμενο για να μην συσσωρεύονται όλα τα νέα μαθήματα στα εισερχόμενα σας. Θα σας στείλουμε  υπενθύμιση 3 ημέρες μετά από ένα  μάθημα που δεν κάνατε  (ανάλογα με τις ημέρες παραλαβής μαθημάτων). Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσετε στο πιο πρόσφατο μάθημα, αγνοώντας ή διαγράφοντας τα παλαιότερα μαθήματα.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ημέρες διεξαγωγής των  μαθημάτων    οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε χρησιμοποιώντας τα πεδία στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος/διόρθωσης  ή από το Χώρο σας    Settings > Lesson Settings).

Αν απουσιάσετε μόνο για μία ημέρα, δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Μπορείτε να συμπληρώσετε το πιο πρόσφατο μάθημα χωρίς να επηρεαστεί το ποσοστό συμμετοχής σας. Θα σας στείλουμε ένα «υπενθυμητικό» μάθημα μετά από 3 ημέρες, Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι αν δεν μπορείτε να συμπληρώσετε ένα μάθημα για μια ημέρα ή δύο.

 

Αν απουσιάσετε για κάποιες ημέρες ή δεν  μπορείτε  να κάνετε τα μαθήματά σας για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το κουμπί > Plan Your Holidays  (‘προγραμματίστε τις διακοπές σας’) που ευρίσκεται  στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος ή διόρθωσης για να οργανώσετε τα μαθήματά σας βάσει του προγράμματός σας. Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη στο Χώρο σας ( Your user space) ( Settings’> Lesson Settings)

Προγραμματίζοντας τις απουσίες σας είναι σημαντικό ούτως  ώστε  το ποσοστό συμμετοχής σας να μην επηρεασθεί ι και να μη λαμβάνετε συνέχεια μηνύματα υπενθύμισης..

Ο ΧΩΡΟΣ σας ( your user space)

O Χώρος σας και ο Λογαριασμός σας (Μy Account)) είναι προσβάσιμα κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα σας που βρίσκεται πάνω-δεξιά στην οθόνη του κάθε μαθήματος ή διόρθωσης (ή από το μενού στην εφαρμογή-apps)

Ο Χώρος σας  είναι το μέρος που μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες   για ό, τι έχετε μελετήσει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σας. Θα βρείτε πολλές πληροφορίες  , όπως

 • τα πιο πρόσφατα μαθήματα σας και διορθώσεις
 • τα ενδιαφέροντά σας (τροποποιήσιμα οποιαδήποτε στιγμή)
 • στατιστικά στοιχεία για το επίπεδο και την πρόοδο σας και το   ποσοστό συμμέτοχης
 • επισήμανση του λεξιλογίου και των γραμματικών φαινομένων που περιλαμβάνονται στα μαθήματα σας
 • όλες οι προηγούμενες ασκήσεις σε αναγνώσιμη μορφή

Θα μπορείτε επίσης

 • να αλλάζετε τις ημέρες παραλαβής μαθημάτων
 • να προγραμματίζετε διακοπές και απουσίες
 • να συστήνετε το Gymglish σε φίλους

Στην ενότητα” My Account”  (ο λογαριασμός μου) , μπορείτε να:

 • αλλάξετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ( e mail)
 • έχετε πρόσβαση στα τιμολόγια σας και σε πληροφορίες σχετικές με την συνδρομή σας
 •  ενημερώσετε την πιστωτική σας  κάρτα

Σημειώστε ότι το ιστορικό της εκπαίδευσης σας αποθηκεύεται – Ακόμη κι αν αποφασίσετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας ο Χώρος σας θα παραμείνει προσβάσιμος. Αν οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί που είχατε μείνει

Θέλω να συστήσω το Gymglish στους φίλους μου  

Μετά την εγγραφή σας, συστήστε στους φίλους σας  τα μαθήματα σε οποιαδήποτε γλώσσα τους ενδιαφέρει προσφέροντας 1 μήνα εκπαίδευσης  ΔΩΡΕΑΝ . Όταν προβούν σε αγορά θα έχετε και εσείς ανάλογα 1 μήνα δωρεάν !

Για  να συστήσετε το Gymglish, απλά συμπληρώνετε ονόματα  και διευθύνσεις  στο Χώρο σας   > “Settings” >‘”Recommend”,  ή  στο Lessons and Corrections  με κλικ στο Recommend που βρίσκεται στο τέλος  μαθήματος ή διόρθωσης

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στο Gymglish Forum;

Θα βρείτε ένα σύνδεσμο στο”Forum”   στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος και διόρθωσης.

Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτό κατευθείαν χρησιμοποιώντας τον ακόλουθη διεύθυνση : http://forum.gymglish.com/

Μπορείτε να συμμετέχετε σε συζητήσεις επιλέγοντας ένα ψευδώνυμο (από προεπιλογή είναι το μικρό σας όνομα ακολουθούμενο από το επώνυμό σας), κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης σας

Θα ήθελα να αλλάξω τη διεύθυνση παραλαβής των μαθημάτων μου

Για να αλλάξετε τη διεύθυνση παραλαβής των μαθημάτων σας, πηγαίνετε στο   “My Account” ( ‘Ο λογαριασμός μου’) κάνοντας κλικ στο όνομα σας πάνω δεξιά στην οθόνη σε οποιοδήποτε μάθημα ή διόρθωση. Θα βρείτε τότε τα προσωπικά σας στοιχεία και την καταχωρημένη   διεύθυνσή σας  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί. Μπορεί επίσης να γίνει μέσω του Χώρου σας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες  όπως παραπάνω.

Μην ξεχάσετε να πατήσετε “Save” ( αποθήκευση)’ για να διασφαλίσετε ότι όλες οι αλλαγές θα ληφθούν υπόψη !

Πώς υπολογίζεται το ποσοστό συμμετοχής μου;

Το ποσοστό  συμμετοχής σας είναι η αναλογία μεταξύ του αριθμού μαθημάτων που κάνατε   και του αριθμού  μαθημάτων που  σας στείλαμε..

Σημείωση: Το ποσοστό συμμετοχής σας ΔΕΝ θα επηρεαστεί αν αφήσετε ένα μάθημα ασυμπλήρωτο για 3 ημέρες. Μετά από 3 ημέρες, θα σας σταλεί μια υπενθύμιση, και το ποσοστό συμμετοχής σας θα μειωθεί λίγο.

Είναι εφικτό να λαμβάνουμε περισσότερα από ένα μάθημα την ημέρα;

Όχι. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνετε περισσότερα από ένα μάθημα την ημέρα. Το λογισμικό μας είναι σχεδιασμένο να συμπληρώνεται ημερησίως, διαρκεί περίπου 15 λεπτά, και προσαρμόζεται στο μαθησιακό σας προφίλ και στις ανάγκες σας. Από την μακροχρόνια εμπειρία μας  περισσότερα από ένα μάθημα την ημέρα δεν είναι η βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση και την αφομοίωση των πληροφοριών. Επίσης, επειδή κάθε μάθημα δημιουργείται βάση των προηγούμενων απαντήσεων σας, είναι αδύνατον να σας στείλουμε ένα νέο μάθημα πριν απαντηθεί το προηγούμενο.